-

KA Pleje på Bornholm: Vi gav SMV’erne en stemme på Folkemødet

Arbejdsgiverforeningen KA var sædvanen tro med, da der midt i juni var Folkemøde på Bornholm.

Af: Søren Ploug Lilmoes

, journalist

I år var vi inviteret til at deltage i tre debatter.

Den første foregik hos Krifa og havde overskriften ”Skal vi motionere på jobbet?” Her repræsenterede vores politiske konsulent Christian Borrisholt Steen KA i panelet, der også talte Krifa-formand Jane Heitmann, direktør Mette Mandrup fra Dansk Firmaidræt og branchedirektør Morten Brustad fra Dansk Fitness & Helse Organisation.

Christian Borrisholt Steen understregede, at det må være op til den enkelte virksomhed at beslutte, om – og i givet fald i hvilket omfang – man vil indføre motionstiltag. Han mindede også om, at der typisk vil være forskel på store og små virksomheder, når det handler om, hvad den enkelte arbejdsplads kan løfte i forhold til motion.

Den danske model er kernen
”Det optimale arbejdsmarked” lød overskriften på den anden debat, KA var med i. Det var Kristendemokraterne, der havde inviteret os og Krifa til en snak om, hvordan arbejdsgiver og arbejdstager kan finde en fælles vej sammen. Politisk chefkonsulent René Nord Hansen repræsenterede KA i snakken med Krifa-formand Jane Heitmann og landsformand Jeppe Hedaa fra Kristendemokraterne.

Vi er varme tilhængere af den danske model, understregede René Nord Hansen, men vi er også bekymrede. Modellen er nemlig syg, og hvis den skal overleve på sigt, skal den moderniseres og gøres tidssvarende. Det er også afgørende, pointerede René Nord Hansen, at alle gode kræfter tælles med i forhold til den danske model, så den kan bevare sin legitimitet.

Unge på kanten
Den tredje debat handlede om, hvad foreningslivet og virksomhederne kan gøre for de unge, der står udenfor arbejdsmarkedet. Det var Danmarks Idrætsforbund og Dansk Håndbold, der arrangerede debatten. Vores politiske chefkonsulent René Nord Hansen var en af stemmerne i panelet – det samme var næstformand Frans Hammer fra Danmarks Idrætsforbund, formand Morten Stig Christensen fra Dansk Håndbold, politisk konsulent Sten Knuth fra Dansk Firmaidræt og folketingsmedlem Mads Olsen fra SF.

Der var bred enighed om, at foreningslivet og virksomhederne spiller en nøglerolle, når det handler om at hjælpe de unge på rette vej. Der gøres allerede meget, men der kan garanteret gøres mere.

Dialog, dialog og endnu mere dialog
En del af det at være på Folkemøde er naturligvis at deltage i debatterne. En anden del er at følge andre debatter, så man ved, hvad der rører sig på de forskellige områder, der er relevante for vores medlemmer.

En tredje del af det at være på Folkemøde er at mødes med politikere, folk fra forskellige organisationer og andre, som vi i KA har en fælles berøringsflade med. Det er med til at vedligeholde og udvide vores netværk.

Del denne artikel: